Tapahtumat & kurssit

Ilmoittautumiset p.03 7510 713 tai kankurinilo(a)gmail.com tai tulemalla käymään kutomolla!

Osallistu kilpailuun!

Suunnittele ja toteuta ”itsesi” näköinen PANNUALUNEN, kuumuutta kestävästä ja kierrätetystä materiaalista, esim. räsystä.
Voit hyödyntää materiaalia omista varastoistasi tai vaikkapa isännän parhaan juhlapaidan. Tarvittaessa materiaalia löytyy myös Kankurin Ilosta.
Tekniikka on vapaa: ompele, virkkaa, neulo tai puno.

Palauta valmis pannunalunen nimilapulla varustettuna Käsityökeskus Kankurin Iloon torstaihin 7.1.2021 mennessä.
Valmiit työt ripustetaan ikkunanäyttelyksi ja eniten ääniä saanut palkitaan. Voittaneella teemalla/tekniikalla järjestetään työpaja.
– – – – –
Kankurin Ilo on mukana Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -vuodessa teemalla ”Räsylle toinen mahdollisuus – Tekstiilien uusiokäyttö kotitalouksissa”.

#lahti
#ympäristöpääkaupunki
#tehtykestäväksiLautanauha -kurssi
Ajankohta varmistuu kevät 2021
Ohjaajana Mervi Pasanen
Kurssin hinta 25€ (+materiaalit)

Kurssilla opetellaan tekemään yhdellä vanhimmista tunnetuista käsityötekniikoista lautanauhaa.Opettelemme loimen luomisen alusta asti ja nauhan valmistuksen. Päivän aikana ehtii tekemään nauhaa jo hyvän pätkän.Kurssille mukaan tarvitset:
– vyö
– kunnollinen nuppineula ja
– pieni ruuvipuristin
– villalankaa, kaksi kerää tummaa ja kaksi kerää vaaleaa (esim. Pirkanmaan kotityön ohut Pirkka tex 125 x 2)Laudat + loimi- ja kudelangat voit ostaa myös opettajalta.

Sitova ilmoittauminen 2.10.2020 mennessä, p. 03 751 0713 tai laittamalla nimesi listaan kutomolla.Osallistuja määrä 10 hlöä, jotta kurssi toteutuu.

Kurssin ohjaa käsityömestari Mervi Pasanen. Harrastustensa kautta hän on oppinut keskiaikaisia käsityötekniikoita, mm. keskiajan vaatteiden valmistus ja keskiajan kädentaitojen opetus.

lmoittaudu viimeistään 9.10.2020 mennessä soittamalla p. 03 7510 713 tai käymällä paikan päällä. Kurssille mahtuu mukaan 10 henkilöä.makramee
Kurssi 6.-7.2.2021 klo 10-14
Kurssin vetäjä: Tarja Ikola
Kurssin hinta: 15 € + materiaalit

Tule mukaan kurssille tekemään itsellesi seinäkoriste makramee-tekniikalla.Tuo mukanasi pätkä harjan vartta, oksa tai karahka, noin 70 cm. Sellainen joka on mielestäsi kaunis. Tähän aletaan solmia seinäkoristetta.

Käsityökeskuksella ostettavissa seinävaatteen tekemiseen tarvittavaa Paulina – punoskudetta, tällä hetkellä löytyy neutraaleja värejä: luonnonvalkoinen – vaalea harmaa – keskiharmaa.Jos haluat käyttää jotain värikästä punoskudetta, voit tuoda muualta ostamasi tullessasi.

Ilmoittaudu pikimmiten, viimeistään 13.11.2020 mennessä soittamalla p. 03 7510 713 tai käymällä paikan päällä. Kurssille mahtuu mukaan 10 henkilöä.


Uusi Kutoja – kurssi
6.-7.3.2021 klo 10-16
Ohjaajana Merja Salonen-Kovasiipi
Kurssin hinta 30 € (jäsenet 25 €) + loimet ja kuteet

Uusi kutoja -kurssi on tarkoitettu niille, jotka eivät ole ennen kutoneet tai ovat kutoneet vain vähän.Mieti minkä levyistä mattoa tai poppanaa haluaisit kutoa.
Voit käydä tutustumassa eri levyisiin mattopuihin ja vaihtoehtoihin kutomolla.Kurssille mukaan tarvitset kuteet. Ne voi repiä tai leikata itse mm. vanhoista lakanoista, puuvillakankaasta tai ostaa etukäteen kutomon värikkäästä trikookude valikoimasta.Kurssille mahtuu 10 osallistujaa.

Ilmoittaudu mukaan pikimmiten tai viimeistään 18.9.2020 puhelimitse (03) 751 0713.
Mitä nopeammin ilmoittaudut, sitä varmemmin saat juuri sen loimen kuin haluat!

Meillä voit maksaa kurssimaksun myös Smartumin -kulttuurisetelillä!