Kudontakurssit

Ilmoittaudu mukaan soittamalla 03 7510 713 tai tulemalla käymään kutomolla!

Haluaisitko oppia kutomaan maton, kaitaliinan tai vaikkapa laudeliinan? Tai ehkä olet kutonut kauan sitten, ja nyt olisi aika päästä herättelemään vanhaa taitoa esiin. Käsityökeskus Kankurin Ilossa järjestetään kudontakursseja, joissa voit opetella maton ja/tai poppanan kutomista eri tekniikoilla.

* * * *

Kudontakurssit 2020


kuteet

KUTEIDEN VALMISTUS

Kurssi:  lauantai 4.1.2020 klo 10 -16
Kurssin vetäjä: Heli Peltohaka
Kurssin hinta: 10 € (jäsenet 7€)

Kurssi on tarkoitettu niille, jotka eivät ole ennen valmistaneet räsymattoon kuteita. Opettelemme repimään ja leikkaamaan vanhoja tekstiilejä.

Voit siis tuoda mukanasi, esim. puuvillalakanoita ja -verhoja, farkkuja, vanhoja vaatteita ym, joista haluat työstää maton.
Kutomolta löytyy vain lakanoita.

Ilmoittaudu 30.12.2019 mennessä Käsityökeskus Kankurin Iloon.

Kuteiden valmistelun jälkeen olet tervetullut mukaan
KUDOTAAN RÄSYÄ –kurssille 1.-2.2.2020
Kurssi on tarkoitettu uusille kutojille tai vain vähän kutoneille.


 

räsy

KUDOTAAN RÄSYÄ

Kurssi:  1.-2.2.2020 klo 9 -16
Infoilta: keskiviikkona 22.1.2020 klo18
Kurssin vetäjä: Heli Peltohaka
Kurssin hinta: 25 € (jäsenet 20 €) + loimet ja kuteet

Kurssi on tarkoitettu niille, jotka eivät ole ennen kutoneet tai ovat kutoneet vain vähän. Tavoitteena on opetella kutomaan raidallista mattoa – iloisen värikästä tai tiettyä väriskaalaa soveltaen. Kurssilla opetellaan kutomaan mattoa tai poppanaa palttinasidoksella räsystä tai trikoosta tai käyttäen molempia yhdessä.

Tule kurssi-infoon niin saat ohjeita maton suunnitteluun ja voit etukäteen valmistella kuteet. Näin kutomiseen jää enemmän aikaa.
Mieti minkä levyisen maton haluaisit kutoa. Voit käydä tutustumassa eri levyisiin mattopuihin ja vaihtoehtoihin kutomolla.

Kurssille mukaan tarvitset kuteet. Ne voi repiä tai leikata itse mm. vanhoista lakanoista, puuvillakankaasta ja täydentää sitä ostamalla etukäteen kutomon värikkäästä trikookude valikoimasta.
Mitä nopeammin ilmoittaudut, sitä varmemmin saat juuri toivomasi levyisen loimen!
Ilmoittaudu 22.1.2020 mennessä Käsityökeskus Kankurin Iloon.